witmetbruin.nl

Dit is Wyne Charles Eefke van de Meerpoel ofwel Charlie.

Zoon van Roef Bo van de Ruyghewaert en Eefke Maud van de Meerpoel.

Charlie is een Drentsche Patrijshond, is 59 cm vanaf de schoft en 27 kilo. Daar komen ongetwijfeld nog wat grammetjes bij het aankomende jaar.

Charlie is geboren op 17 september 2015 samen met zijn acht zusjes en ene broertje. Jaja, Charlie is één van twee reutjes uit een nest van tien pups!

Wij wisten vanaf het begin al dat wij een reutje wilden hebben. Nu zou je denken dat de keuze tussen twee reutjes meevalt maar niets is minder waar! Wat was ik zenuwachtig toen wij naar Someren reden om eindelijk onze pup uit te mogen zoeken.

Maar uiteindelijk hoefde ik niet te kiezen, Charlie koos ons.

Hing zijn broertje de hele tijd aan mijn broekspijp, Charlie kwam naar mijn hand toe, speelde en kroelde met mij en ik was verkocht. Ik wist het al, maar ik zei niets want ik wilde nog niet weg uit de ruimte met pups die om je heen springen en piepen. Ik speelde ook wat met de anderen, maar Charlie had toch wel 99.9% van mijn aandacht, en ik 100% van de zijne.

Wat was het wennen toen hij eindelijk mee naar huis mocht. De eerste nacht en de daaropvolgende gebroken nachten. Het was weer net alsof we een baby hadden. Alleen moesten we nu naar buiten in plaats van een flesje klaar te maken.

Het was heftig, maar meer dan waard!

Dan de eerste nacht dat je weer kunt doorslapen en je wakker schrikt, naar beneden haast en in de bench tuurt om te kijken waarom meneer zich nog niet had gemeld. Hij lag nog heerlijk te slapen. Wat een genot.

Toen kwam de puberteit..........

Nu is Charlie een heerlijke jongvolwassen kerel met een uitgesproken zacht karakter. Hij is trouw en waaks. Niemand komt onze tuin in zonder aankondiging van hem al dan niet met een blaf en met of zonder kwispel. Ik kan aan zijn lichaamstaal bijna zien wie er aan de deur staat.

Charlie is een huishond, een wandelmaatje, een speurneus, een kindervriend, een voetenwarmer, een ondeugd een ontzettende schat van een hond en hij is een prachtige vertegenwoordiger van zijn ras.

Ik ben blij dat hij ons heeft gekozen.